odwiedziło nas:

dzisiajdzisiaj717
ten tydzieńten tydzień3622
ten miesiącten miesiąc17320
od startuod startu766666

l2 logo

 

  

 

 

 

misja

jadlospis

JADŁOSPIS

 

Poniedziałek, 19.10.2020

ŚNIADANIE: Chleb razowy KUJAWSKI (mąka żytnia, kwas naturalny, drożdże, sól, nasiona słonecznika, soi,  lnu i sezamu) z masłem (82%),pomidor, ogórek, szczypiorek, sałata , herbata miętowa, kawa z mlekiem

Papryka

OBIAD:  

DANIE 1: Zupa fasolowa(wywar mięsny, fasola biała, kiełbasa,  marchewka, seler, por, pietruszka, sól morska, mąka pszenna,

DANIE 2: Makaron świderki w sosie pomidorowym( jaja, mąka, śmietana 18%, cebula, pieprz ,sól morska olej), sok marchwiowy, woda źródlana, kiwi                        

PODWIECZOREK: JOGURT TRUSKAWKOWY

 

Wtorek, 20.10.2020

ŚNIADANIE:   Chleb razowy wieloziarnisty  (mąka żytnia, razowa, kwas naturalny, drożdże, sól, nasiona słonecznika, lnu i soi) z masłem – 82%, paprykarz, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z melisy

Marchewka

OBIAD:

DANIE 1, Rosół z lanym ciastem( kurczak, por, seler, marchew, pietruszka, pieprz, sól morska, jaja mąka pszenna)

DANIE 2:

Pieczeń z karkówki( karkówka wieprzowa, olej, majeranek, pieprz, papryka słodka, czosnek cebula, mąka pszenna)Pyzy(mąka pszenna, jaja, mleko 3,2%, drożdże, sól morska , cukier)sałatka z buraków( buraki, por, jabłko, sok z cytryny, pieprz, sól morska, cukier, olej)

JABŁKO, woda źródlana

PODWIECZOREK: ciastko francuskie  z owocami

 

Środa, 21.10.2020

ŚNIADANIE:   Chleb razowy wieloziarnisty  (mąka żytnia, razowa, kwas naturalny, drożdże, sól, nasiona słonecznika, lnu i soi) z masłem – 82%,pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem

Ogórek

OBIAD: DANIE 1: kapuśniak (wywar mięsny,  ,ziemniaki, cebula, kapusta kiszona,seler, marchewka,  pietruszka, por, mąka pszenna, śmietana 18%,ziemniaki ,  sól morska, pieprz,  DANIE 2: KASZKA Z TRUSKAWKAMI (mleko, kasza manna, truskawki, cukier)  sok  marchwiowy, woda źródlana, POMARAŃCZE

PODWIECZOREKchipsy jabłkowe

 

Czwartek,  22.10.2020

ŚNIADANIE:  Chleb razowy „Dobry” i żytni (mąka pszenna, żytnia, kwas naturalny, drożdże, sól, nasiona słonecznika, soi,  lnu, proso, płatki kukurydziane) z masłem – 82%,parówki, ketchup, herbata owocowa, kawa z mlekiem,

Pomidor

OBIAD: DANIE 1:Krem z pora z grzankami,(wywar mięsny, por, marchewka, seler, mąka pszenna,śmietana18%, pietruszka, pieczywo tostowe, sól morska, pieprz)

DANIE 2: Gyros drobiowy(filet z kurczaka, przyprawa gyros, ogórki kiszone, olej kujawski, sól morska, pieprz)  ziemniaki puree (ziemniaki, mleko, sól morska)

Surówka z kapusty pekińskiej( kapusta pekińska, jogurt naturalny, ogórki, sok z cytryny, pieprz, sól morska, cukier)woda źródlana, ARBUZ

PODWIECZOREK: jogurt do picia

 

Piątek, 23.10.2020

ŚNIADANIE:  Bułka Graham   (mąka pszenna, żytnia, kwas naturalny, drożdże, sól, nasiona słonecznika, soi,  lnu i sezamu) z masłem – 82%,konfitura jagodowa ,  kakao,  herbata z melisy

rzodkiewka

OBIAD:

DANIE 1; Barszcz z makaronem zabielany(wywar mięsny, buraki, marchewka, ,  por, seler, pietruszka, sól morska, pieprz, śmietana 18%, lubczyk, liść laurowy, ziele ang.)

Danie 2.KLUSKI LENIWE (jaja, mąka mleko, biały ser, cukier , sól morska)sok marchwiowy, woda źródlana , BANAN

PODWIECZOREK: ciastka zbożowe

 

Natka pietruszki i koperek podawane do zupy są na życzenie dziecka.

Dżemy, soki i ciastka zawierają znikome ilości cukru.

Podawana dzieciom herbata, kakao, kawa słodzona jest miodem naturalnym.

Woda „Dobrowianka”  biała niegazowana. Dzieci piją wg potrzeb.